“KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı”, 12 Eylül 2024 tarihinde Çukurova Teknokent’te gerçekleştirildi.
Toplantı, Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Tunç TÜKEN’in açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Tunç TÜKEN, Çukurova Teknokent’in KOBİ’lerin teknolojik yatırımlarını destekleme konusundaki kararlılığını vurguladı ve bu tür etkinliklerin girişimcilerin yenilikçi projeler geliştirmelerine önemli katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, destek programlarının bölgedeki girişimcilerin ve işletmelerin büyümesine katkıda bulunma hedefini ifade ederek, katılımcılara toplantının önemini vurguladı.
TTO ve Projeler Direktörü Serap URUNGA Çukurova Teknokent’in, KOBİ’lerin destek programlarından en iyi şekilde faydalanabilmesi için iletişimin açık olduğunu ve süreç boyunca tüm olanakların sağlanabileceğini vurguladı. Ayrıca, destek sürecinde mentörlük hizmetlerinin Çukurova Teknokent ile iş birliği içinde yürütüleceğini belirterek, katılımcılara proje geliştirme aşamasında gerekli rehberlik ve destekleri sunacaklarını ifade etti.
KOSGEB Adana Müdürü Sn. Merve BALLI, KOSGEB’in bu tür toplantılara büyük önem verdiğini vurgulayarak, pazarın Adana özelinde genişletilmesi için hem kendisinin hem de KOSGEB’in gereken desteği sağlayacaklarını belirtti. Yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlarla bölgedeki girişimcilerin daha geniş fırsatlara ulaşmasını hedeflediklerini belirten Sn. Merve BALLI, Çukurova Üniversitesi, ADASO ve AOSB ile işbirliği içinde Adana’nın ekonomik gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Teknoloji, Yenilik ve Yerlileştirme Dairesi Başkanlığı KOBİ Uzmanı Zeynel Abidin GÖKALP, KOBİ’lerin teknolojik altyapılarını güçlendirmelerine, yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmelerine ve yerli üretim süreçlerini teşvik edici olanaklara sahip TEKNOYATIRIM Destek Programı’nın çeşitli finansal destekler, danışmanlık hizmetleri ve teknoloji transferi gibi imkanlar sunarak, KOBİ’lerin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha rekabetçi hale gelmelerine yardımcı olmayı amaçladığını anlattı.
Proje Yazım eğitimi veren KOBİ Uzmanı Esra DAĞHAN ise proje yazım süreçlerinde sıklıkla yapılan hataların nasıl düzeltilmesi gerektiğini anlattı ve katılımcılara başarılı bir proje yazımı için bilgilerini paylaştı.
Prof. Dr. Deniz Zeren, pazar analizi yapma yöntemlerini, doğru pazarlama stratejilerini belirleme yollarını, tüketici davranışlarını anlamanın önemini ve hedef kitle tanımını nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdi.
Son olarak, Prof. Dr. Serkan KANDIR, finansal tabloların nasıl analiz edileceği, finansal oranların nasıl hesaplanacağı ve temel finansal göstergelerin nasıl yorumlanacağı konularını içeren finansal analiz hakkında bilgilerini paylaştı.
Toplantı, KOBİ’lerin yatırım planlarını güçlendirmeleri ve projelerini daha sağlam bir zemin üzerine inşa etmeleri için önemli katkılarda bulundu.