Toplantıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Tunç Tüken Çukurova Girişimcilik Ekosistemi’nideki aktörlerin sinerjisini artırmak için başlatılan eylem planının ana hatlarını özetledi. Proje Uzmanı Serap Urunga Çukurova Teknokent’in fiziki altyapısından ve girişimcilere sunduğu imkanları anlattı. Toplantıya katılan Adana Valiliği, Adana Alparslan Türkeş Üniversitesi, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, KOSGEB Adana Müdürlüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Girişimcilik Ekosistemi Derneği, GİŞKAD, Çukobirlik Genel Müdürlüğü, SEYTİM, Yüreğir Belediyesi, Solvaytech Mühendislik ve Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcileri görüş ve önerilerini belirttiler. İlk toplantı sonucunda aşağıdaki kararlar alınmıştır.
(1) Çukurova Girişimcilik Ekosistem haritasında yer alan paydaşlar ile işbirliği protokolü hazırlanacaktır. Bu protokolde aynı zamanda portalda yer alacak aktörlere; bilgilere karar verilmesine ve düzenlenmesine ilişkin bir karar mekanızması oluşturulacaktır.
(2) Bu çalışmanın ilerleyiş stratejisini belirlemek üzere bir eylem planı hazırlanacaktır.
(3) Ekosistemdeki paydaşların haritalandırılmasında kullanılmak üzere paydaşların fiziki ve beşeri envanteri çıkarılarak daha etkin kullanılmaları yönünde çalışmalar yapılacaktır.
(4) Haritalandırma çalışmasının nihai çıktısı olacak bir web sitesi hazırlanacak ve sekretaryası Çukurova Teknokent tarafından üstlenilecektir.